Топ сайтов Молдовы по данным Google Analytics

FAQ

Eu monitorizez pe contul GA mai multe site-uri, insă doresc să dau acces doar la un site. Metrica.md are acces la statistica si acestor site-uri? Dacă da cum pot să limitez accesul la ele?

Nu, noi putem să extragem date doar de pe site-urile la care ai dat tu acces.

Însă pentru unii utilizatori, însăşi aceasta listă prezintă informaţie confidenţială, de exemplu developerii, care au creat multe site-uri şi au instalat scriptul de la GA pe aceste site-uri, legîndu-l de contul său. Noi am programat site-ul în aşa fel încît ea este disponibilă să fie vizualizată doar de utilizator în momentul cînd doriţi să adaugaţi sau să scoateţi din lista de site-uri monitorizate un site sau altul. Dar pentru ca utilizatorul să fie sigur că doar el vede această listă oferim următoarea soluţie:

  1. Creaţi un cont Google nou, e de a juns să creaţi orice căsuţă poştală pe Gmail. De ex.: exemplu@gmail.com. Sau utilizaţi un cont Gmail deja existent dar caruia nu-i este atribuit nici un cont GA.
  2. Intraţi pe contul google care are acces la statistica GA a site-ului care doriţi sa-l înregistraţi pe Metrica.
  3. Apasaţi pe linkul "User Manager"

  4. Apăsaţi "pe Add User"

  5. În cîmpul "Email Address" Introduceţi adresa de email care aţi creat-o anterior (exemplu@gmail.com)
  6. In cîmpul "Acces Type" alegeţi "View reports only"
  7. Alegeţi site-ul care doriţi să fie monitorizat de Metrica şi apăsaţi pe butonul "Add". Dacă în listă sunt mai multe site-uri care doriți să fie monitorizate repetaţi procedura.
  8. Apăsaţi butonul "Save Changes"

  9. Faceți Sign Out din contul dvs. GA
  10. Înregistraţi-vă pe Metrica cu email-ul nou creat (exemplu@gmail.com). O să observaţi că în listă sunt doar site-urile care le-aţi ales pentru a fi monitorizate. Ulterior continuaţi procedura de înregistrare a site-urilor ca de obicei.